Zvicra, 7.5 milionë franga për punësimin e të rinjve kosovarë

4 vite më parë

Zvicra, 7.5 milionë franga për punësimin e të rinjve kosovarë

Ministri i Punës,  Arban Abrashi dhe Drejtori i Zyrës Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë,  Patrick Etienne, nënshkruan sot në Prishtinë Marrëveshjen për projektin “Rritja e punësimit të të rinjve”, faza II, projekt i cili do të zgjasë deri më 31 dhjetor 2020.

Qëllimi i fazës së II të projektit EYE, është krijimi i një tregu dinamik dhe social gjithëpërfshirës të punës, që siguron gjithnjë e më shumë vende pune, duke përfshirë vetë-punësimin e të rinjve në Kosovë.

“Me implementimin e këtij projekti do të ketë rezultate të cilat u mundësojnë të rinjve të Kosovës  të fitojnë shkathësi adekuate për të rritur punësimin e tyre përmes një sistemi trajnimi të orientuar drejt tregut.  Do t’ju mundësohet gjithashtu të bëjnë zgjedhje të informuara për karrierë dhe fitojnë më shumë mundësi punësimi me anë të një sistemi të përmirësuar të ndërmjetësimit të punës. Po ashtu bizneset dhe ndërmarrjet shoqërore do të rriten dhe investojnë në vende të reja pune në sektorë të cilët kanë potencial ekonomik”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Punës.

Për implementimin e këtij projekti Qeveria Zvicerane ka ndarë shumën prej 7,570,000.00 CHF (shtatë milion, pesëqind e shtatëdhjetë mijë franga zvicerane), fonde këto që do të përdoren ekskluzivisht për zbatimin e projektit në bashkëpunim me  Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale./AktivPress