Ushtrimet më të mira fizike për largimin e stresit dhe ankthit

7 muaj më parë

Ushtrimet më të mira fizike për largimin e stresit dhe ankthit

Simptomat e stresit dhe ankthit prekin shumë persona. Vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, sipas të dhënave zyrtare, prekin 80% të popullatës.

Por, këto simptoma mund të largohen përmes ushtrimeve të ndryshme fizike – të paktën kështu pohojnë ekspertët shëndetësorë.

Sipas tyre, nëse ndjeheni të zemëruar dhe të nevrikosur atëherë provoni të ushtroni boks.

Nëse ndjeheni të mërzitur, atëherë provoni diçka më të lehtë, si joga apo pilates.

Ndonëse jo gjithmonë mund të parandalohet stresi, të paktën mund t’i bëni ballë atij përmes ushtrimeve të sipërpërmendura ose edhe përmes ushtrimeve të frymëmarrjes./dita