Ushqimi që vret njerëzit me tension të lartë

1 muaj më parë

Ushqimi që vret njerëzit me tension të lartë

Tensioni i lartë i gjakut është një problem serioz shëndetësor në të gjithë botën, dhe nëse nuk kontrollohet mund të shkaktojë vdekje të papritur.

Sipas Qendrës Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, më shumë se gjysma e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm që kanë ose nuk kontrollojnë rregullisht presionin e gjakut, gjë që i vë në rrezik të lartë për shëndetin.

Presioni i lartë i gjakut njihet si “vrasësi i heshtur”, kështu që përveç dëmtimit të veshkave dhe humbjes së shikimit, mos kontrolli i tij shpesh çon në një rezultat fatal.

Nëse jeni të diagnostikuar me presion të lartë të gjakut, sipas kësaj qendre, duhet të sigurohuni që të ndaloni të hani këto ushqime.

Nëse keni probleme me presionin e lartë të gjakut, duhet të zvogëloni marrjen e ushqimeve që përmbajnë natrium. Shoqata Amerikane e Zemrës thekson se natriumi i tepërt bën që uji të tërhiqet nga enët e gjakut dhe të krijohet gjaku i tepërt, duke shkaktuar rritjen e presionit të gjakut.

1. Produkte të mishit – deri në 2.000 miligramë natrium për 100 gramë

2. Pica – Një fetë mund të përmbajë 760 miligramë

3. Pulë – Vetëm 100 gramë të gatshëm të pulës mund të përmbajnë 600 miligramë natrium

5. Supë – një pjatë supë mund të përmbajë 940 miligramë natrium

6. Mish viçi

7. Mish qengji

8. Mish derri

9. Gjalpë

10. Djathi

Konsumimi i tepërt i sheqerit dihet se çon në mbipeshë, presionin e lar të të gjakut dhe kolesterolin. Sidoqoftë, hulumtimet kanë vërtetuar që marrja e sheqerit mund të ketë një efekt në rritjen e presionit të gjakut pavarësisht nga shtimi i peshës. Kjo është një arsye tjetër për të hedhur poshtë trajtonin e mëposhtëm nga menyja juaj:

Lëngjet e gazuara

Produkte të qumështit të ëmbël, të tilla si kos frutash ose akullore

Nëse shpesh hani ushqime që përmbajnë sasi të mëdha të yndyrës së tepërt, rrezikoni të merrni kolesterol të lartë, sëmundje të zemrës, goditje në tru ose diabet të tipit 2. Nëse vuani nga presioni i lartë i gjakut, sigurohuni të shmangni këto ushqime:

kokoshka

margarinë

Presioni juaj i gjakut duhet të monitorohet rregullisht, por bëni çmos që të jeni këshilltari juaj më i mirë dhe të shmangni ushqimet që po rrezikojnë shëndetin tuaj çdo ditë. Sigurohuni që të hiqni ushqime të dëmshme nga menyja për të ndihmuar në përmirësimin e shëndetit dhe për të siguruar një jetë të gjatë.