Twitter teston betejën ndaj abuzimeve

4 vite më parë

Twitter teston betejën ndaj abuzimeve

Rrjeti social “Twitter” po teston një funksion të ri që shënon jo vetëm përmbajtjet fyese, por edhe një profil të tërë.

Një paralajmërim i shfaqet përdoruesve që vizitojnë llogari ‘të rrezikshme’ dhe ruan “përmbajtjet e ndjeshme” që mund të tregohen.

Ky lajm fillimisht u përhap nga Mashable por u konfirmua dhe nga vetë kompania. Duke vizituar profilin në Twitter të analistit të teknologjisë, Justin Warren, Mashable pa se fotoja e profilit ishte më e errët dhe postimet e tij nuk ishin menjëherë të lexueshme. Ndërkohë një paralajmërim tregon terrezikun se mund të përballesh me “pamje apo gjuhë të ndjeshme”.

Shënimi i profileve është vetëm përditësimi i fundit për sigurinë për tu mbrojtur nga përmbajtjet fyese, apo “pamje të dhunshme”.