Turqia i kundërpërgjigjet NATO-së

3 vite më parë

Turqia i kundërpërgjigjet NATO-së

NATO i kërkoi falje Turqisë lidhur me stërvitjen ushtarake në Norvegji, gjatë së cilës themeluesi i Turqisë, Mustafa Kemal Ataturk dhe presidenti i saj Rexhep Tajip Erdogan u përshkruan si “armiq” në një poster.

“Të gjithë kemi parë atë sjelljen pa respekt në stërvitjen e NATO-së dje. Ka disa gabime që nuk bëhen nga budallenj, por vetëm nga njerëzit që janë afër me NATO-në dhe Norvegjinë”,tha Erdogan pasi Jens Stolenberg kërkoi falje për incidentin.

“Kjo çështje nuk mund të mbulohet me një kërkim falje të thjeshtë,” tha ai./AktivPress