Trump zbulon aksidentalisht një plan ‘sekret’

1 vit më parë

Trump zbulon aksidentalisht një plan ‘sekret’

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka zbuluar pa dashje disa detaje të marrëveshjes së tij të emigracionit me Meksikën.

Trump nuk pranoi të diskutonte planet me gazetarët, duke thënë se ishin “sekret”.

Ai i bëri këto deklarata ndërsa në dorë mbante një letër ku ishin të shkruar detajet e marrëveshjes, e cila më pas u fotografua nga mediat.

Dokumenti përshkruante një plan për të përcaktuar Meksikën një “vend të tretë të sigurt”, midis planeve të tjera që u zbuluan të hënën nga Ministri i Jashtëm i Meksikës.

Nëse Meksika do të ishte një vend i tretë i sigurt, aplikimet e azilit për migrantët do të përpunoheshin më shumë se sa në SHBA.

Dokumenti tha se Meksika ishte zotuar që menjëherë të shqyrtojë ligjet e saj në mënyrë që të mundësojë që ajo të bëhet një vend i tretë i sigurt nëse ka nevojë.

Ai gjithashtu përmbante referenca për një plan rajonal të azilit, i cili do të përfshinte disa vende të Amerikës Latine që përpunonin kërkesat për azil të emigrantëve për të shmangur tarifat e SHBA dhe për “45 ditë”.

Çfarë ka thënë Meksika për marrëveshjen?

Z. Ebrard tha se Meksika kishte 45 ditë për të treguar se ishte në gjendje të frenonte rrjedhën e emigrantëve të lidhur me SHBA duke forcuar kufirin e saj jugor.

Tani është duke dislokuar 6,000 personel të Gardës Kombëtare në kufirin me Guatemalën.

“Ju shkoni në jug dhe gjëja e parë që pyetni është: Ku është kufiri? Nuk ka asgjë, “tha ai të martën.

“Ideja është që jugu të jetë si veriu aq sa është e mundur”.