Tregtarët po e ngufasin prodhimin vendor (Video)

5 vite më parë

Tregtarët po e ngufasin prodhimin vendor (Video)

Qendrat e mëdha tregtare po vazhdojnë të dëmtojnë prodhuesit vendorë, ngase të njëjtat po e mundësojnë promovimin e produkteve të jashtme duke iu siguruar hapësira të mëdha, të cilat po i lënën nën hije prodhimet vendore.

Për të ndaluar këtë trend negativ përfaqësues të bizneseve të Kosovës kërkojnë miratimin e ligjit për tregti të brendshme, i cili do të mbronte dhe fuqizonte prodhuesit vendorë.

Kështu tha në një intervistë për Ekonomia Online, kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu.

Ai tha se fushata e nisur për të konsumuar prodhimet vendore është pozitive, duke kërkuar nga institucionet vendore që të përgatisin një fushatë të gjerë në mënyrë që të kthehet besimi i konsumatorëve në prodhuesit vendorë.

Në këtë intervistë Gërxhaliu ka folur edhe për masat të cilat duhet t’i plotësojnë prodhuesit për të siguruar hapësira promovuese në marketet vendore.

I pari i OEK-ut, tha se qeveria duhet të krijojë politika me anë të së cilave do të krijonte lehtësira për prodhuesit vendorë, të cilët po ndjehen të rrezikuara drejtpërsëdrejti nga prodhimet nga jashtë.

Ai tha se prodhuesit po mbijetojnë vetëm në bazë të subvencioneve dhe të donacioneve nga jashtë.