Tetë ushqime që duhet t’i shmangni nëse po përpiqeni të mbeteni shtatzënë!

6 muaj më parë

Tetë ushqime që duhet t’i shmangni nëse po përpiqeni të mbeteni shtatzënë!

Një studim i kohëve të fundit në Journal of the Academy of Nutrition zbuloi se shumë gra nuk ushqehen si duhen kur përpiqen të mbesin shtatzënë.

Prandaj sot Shije ju rendit në mënyrë të përmbledhur 8 ushqime që duhet të shmangni, gjatë periudhës së tentativave:

Peshk me mërkur të lartë

Pijet e gazuara

Patatet dhe të gjitha ushqimet e skuqura

Ushqimet e larta në indeks glicemik. Zgjidhni makarona dhe oriz të zi. Më shumë proteina, fibra dhe yndyrna të shëndetshme.

Qumështi me yndyrë të ulët. Mund të nxisë trupin tuaj për të prodhuar androgjen dhe mund të ndërhyjë në ciklin tuaj menstrual.

Alkooli i tepërt. Kontribuon në fertilitet.

Djathërat e butë. Kanë përmbajtje të lartë të listerias, gjë që rrit rrezikun për abort.

Produktet e papërpunuara. Mishi i papërpunuar, prodhimet e detit dhe vezët mund të përmbajnë salmonelë, baktere koliforme ose toksoplazmoze, të cilat mund të infektojnë një fetus nëse kalon përmes placentës.