Teknologjia dhe ideologjitë ekstremiste në Kosovë (Video)

3 vite më parë

Teknologjia dhe ideologjitë ekstremiste në Kosovë (Video)

Që nga fillimi i luftës në Siri, vlerësohet se rreth 6 mijë luftëtarë nga Evropa mund t’u jenë bashkuar konflikteve në Lindje e Mesme.

Prej tyre rreth 900 luftëtarë ishin nga vendet e Ballkanit, përfshirë edhe Kosovën, transmeton Zëri i Amerikës.

Rekrutimi i tyre është bërë në rrugë e forma të ndryshme, ku një rol të veçantë kanë luajtur rrjetet sociale që vazhdojnë të përdoren si rrugë të shpërndarjes së ideologjive ekstremiste.