Sulmet me raketa në Siri: Me kë pozicionohet Serbia, Amerikën apo Rusinë?

3 vite më parë

Sulmet me raketa në Siri: Me kë pozicionohet Serbia, Amerikën apo Rusinë?

Presidenti serb Aleksandar Vucic duke komentuar sulmet e Shteteve të Bashkuara, Britanisë së Madhe dhe Francës në Siri tha se për të ky është një kujtim i dhimbshëm.

Ne jemi një vend i vogël, nuk duhet të ndërhyjmë”, ka thënë Vuçiç për RTS, transmeton gazetametro.net.

“Politika e neutralitetit ushtarak është politika e vetme që ne mund të udhëheqim, sepse është në anën e më të fortë, nuk do të thotë domosdoshmërisht se jemi në anën e moralit dhe të drejtësisë”, tha Presidenti Vucic.

Vucic tha se politika e Serbisë për vendosjen e neutralitetit ushtarak është e tillë pasi e kupton vendin e Serbisë në botë.

“Ne jemi një vend numerikisht i vogël, ne duhet të flasim me njëri-tjetrin dhe të kemi një marrëdhënie miqësore dhe miqësore”, tha Vucic.

Ndryshe, Rusia e cila llogaritet si aleat i Serbisë ka dalur kundër sulmeve të SHBA, Britanisë së Madhe dhe Francës në Siri. Kjo është nga herët e rrallë kur Serbia ka qëndrim jo të njëjtë me Rusinë.