Standardet e dyfishta të BE-së në raport me Kosovën

6 muaj më parë

Standardet e dyfishta të BE-së në raport me Kosovën

Serbia viteve të fundit ka hyrë në ofensivë diplomatike kundër Kosovës, duke e penguar anëtarësimin e saj në organizata ndërkombëtare, si dhe duke i bindur disa shtete që ta tërheqin njohjen ndaj Kosovës.

Por ndaj këtij agresioni diplomatik të Serbisë zyrtarët e Bashkimit Evropian kanë qëndruar indiferentë, ndërsa në momentin që Kosova si kundërpërgjigje ndaj Serbisë ka vendosur taksën 100% ndaj mallrave të këtij shteti zyrtarët e BE-së kanë filluar presionin mbi qeverinë “Haradinaj”.

Deputetët dhe analistët politikë në vend thonë se BE-ja nuk po i trajton njëjtë të dyja vendet.