Sonda kineze në Mars realizoi 400 mln km brenda 163 ditëve

4 muaj më parë

Sonda kineze në Mars realizoi 400 mln km brenda 163 ditëve

Sonda kineze e Marsit Tianwen-1 ka udhëtuar më shumë se 400 milionë km deri të dielën në mëngjes dhe pritet të hyjë në orbitën e planetit të kuq muajin tjetër, sipas Administratës Kombëtare të Hapësirës së Kinës (CNSA), cituar nga “Xinhua”.

Sipas CNSA, sonda po funksionon në mënyrë të qëndrueshme dhe është planifikuar të ngadalësohet përpara se të hyjë në orbitën e Marsit në më shumë se një muaj dhe të përgatitet për të zbritur në planetin e kuq.

Që nga lëshimi i tij në 23 korrik 2020, sonda Mars ka kapur një imazh që tregon Tokën dhe Hënën, si dhe duke bërë disa foto. Ka kryer tre korrigjime orbitale, një manovër në hapësirë të thellë dhe vetëkontrolle në ngarkesa të shumta.