Sindikalistët kërkojnë takim urgjent me Konjufcën, Haradinajn dhe Jasharin

7 muaj më parë

Sindikalistët kërkojnë takim urgjent me Konjufcën, Haradinajn dhe Jasharin

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, ajo e Shëndetësisë dhe e Policisë kërkojnë takim urgjent me kryetarin e Kuvendit Glauk Konjufca, kryeministrin në detyrë Ramush Haradinaj dhe Avokatin e Popullit Hilmi Jashari.

Këto Sindikata kërkojnë nga kryeministri në detyrë që ta dërgojnë në Kuvend Projektligjin për Buxhet për vitin 2020 me qëllim të shmangies së trazirave sociale.

Ndërsa nga kryetari i Kuvendit kërkojmë që të ndërmarrë hapa ligjorë parlamentar për aprovimin e buxhetit me kohë.

Ndërkaq, Avokatit të Popullit i kërkojmë që të procedojë kërkesat e sindikatave të punëtorëve të sistemit publik në lidhje me revokimin e vendimit për masën e përkohshme për pezullimin e Ligjit të Pagave.