Si të zgjidhni domate të pjekura mirë

8 muaj më parë

Si të zgjidhni domate të pjekura mirë

Ndonëse nisja e sezonit është periudha më argëtuese e vitit, pjesa më e mirë mund të jetë duke ardhur. Po flasim për periudhën e pjekjes së domateve.

Domatet e pjekura janë dhurata më e mirë e verës, e cila vjen pikërisht kur sezoni është në kulmin e tij.

Dhe përmbi të gjitha nuk ka gjë më të keqe se një domate e prishur…

Ndaj si ta zgjidhni domaten më të mirë?

Kontrolloni për njolla
Askush nuk e pëlqen një domate të vrarë apo të rrudhur

Peshojeni me dorë
Një domate e rëndë do të thotë një frut plot me lëng, që është pikërisht ajo që kërkoni.

Merrni erë tek kërcelli
Nëse vjen aromë e ëmbël dhe e fortë, jeni në rrugë të duhur.