Si ta përshpejtoni lindjen, këshilla që çdo nënë duhet t’i ndjekë

5 muaj më parë

Si ta përshpejtoni lindjen, këshilla që çdo nënë duhet t’i ndjekë

Kohëzgjatja mesatare e fazës së parë aktive të shtatzënisë, përkatësisht lindjes së parë është 8 orë. Mund të jetë më e shkurtër ose më e gjatë., por nuk do të jetë më e gjatë se 18 orë.

Faza e dytë aktive, pra faza e shtytjes, nuk do të marrë më shumë se 3 orë, transmeton Gazeta Shneta.

Sidoqoftë, ekzistojnë disa mënyra që përshpejtojnë lindjen tuaj dhe funksionojnë në formë stimuli.

Nëse fëmija juaj nuk lindnë kohën e duhur, mamia juaj mund të sugjerojë që të shpërthejë ujërat për të shpejtuar lindje. .

Nëse kjo metodë nuk funksionon për të shpejtuar lindjen tuaj, metoda e pikave të hormoneve është e sugjerueshme. Ajo përmban një hormon artificial, Syntocinon (i ngjashëm me okcitozinën) që shkakton tkurrje efektive.

Në mënyrë tipike, mamia do të vendosë sensorë elektronikë në stomak për të kontrolluar rrahjen e zemrës së foshnjës. Mjeku juaj ose mamia mund të bashkëngjitni edhe elektrodën fetale të kokës (klip i vogël) mbi kokën e foshnjës. Ai siguron një kuptim më të saktë të rrahjeve të zemrës sesa sensori.

Mamia juaj ju monitoron vazhdimisht, sepse hormoni mund të stimulojë më tej barkun. Kjo mund të shkaktojë kontraktime të shpeshta dhe të forta, prandaj shqetëson fëmijën tuaj./Gazeta Shneta/