Shkodër, përkujtohet Musine Kokalari

3 vite më parë

Shkodër, përkujtohet Musine Kokalari

Në Universtetin e Shkodrës u zhvillua të martën një veprimtari përkujtimore në nderim të disidentes, Musine Kokalarit.

Studiues nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia dhe Italia theksuan faktin se Musine Kokalarit ishte gruaja e parë që botoi një libër në Shqipëri, simbol i qëndresës antikomuniste.

Ajo ngriti zërin për një Shqipëri demokratike dhe pluraliste.