Shenjat që nuk jeni dembel, por 100 për qind gjeni!

4 vite më parë

Shenjat që nuk jeni dembel, por 100 për qind gjeni!

Nëse dita juaj kalon pa ju bërë absolutisht asgjë, ju jeni zyrtarisht dembel, sipas prindërve tuaj dhe miqve më të afërt. Megjithatë, duket se mungesa e motivimit dhe sjellja e ngadaltë është një shenjë e një individi jashtëzakonisht inteligjent dhe shumë kreativ.

Nëse keni pak miq, mos u shqetësoni që duhet të ndërveproheni me pak njerëz, sepse kjo do të thotë më pak stres dhe shqetësim. Kjo ju jep kohë për t’u përqendruar në qëllimet dhe në mirëqënien tuaj. Edhe pse njerëzit mund të mendojnë se jeni një individ i heshtur që nuk bën asgjë, e vërteta është që ju po punoni, sepse si gjeni, keni shumë ide në mendjen tuaj.
Shpesh herë, kur një person është duke u fokusuar në një detyrë më shumë sesa në një shumëllojshmëri gjërash të tjera, të tjerët mund të mendojnë për një rast dembelizmi. E vërteta është se njerëzit më dembelë marrin kohën e duhur për të përfunduar punët e tyre.

Shumë shpesh këto njerëz shmangin kujdesin ndaj vetes dhe janë paksa të çregullt. Por, të qenit i çrregullt nuk është aspak diçka e keqe, pasi kjo ju lejon të dilni nga tradita dhe të gjeni mënyra të reja për të bërë gjëra në jetën tuaj.
Shkarravitjka është një zakon tjetër i njerëzve që cilëcohen si përtacë. Ata janë të prirur të tërheqin rastësisht një copë letër. Kjo i ndihmon ato të krijojnë koncepte të reja, të mbajnë shënim informacione dhe t’ju kushtojnë vëmendje detajeve.

Njerëzit dembelë janë lider të mëdhenj që dinë se kur t’u delegojnë detyrat të tjerëve në mënyrë që ta bëjnë punën më shpejt. Ata e dinë rëndësinë e punës në grup. Njerëzit që kanë dëshira janë në të vërtetë shumë efikasë. Domethënë, duke qenë shumë dembelë për të bërë diçka që ata nuk kanë nevojë ta bëjnë dhe duke qenë një gjeni, u krijon atyre mundësinë të gjejnë rrugë të shkurtra për t’i bërë gjërat më shpejt. Njerëzit përtacë thjesht duan të dremisin dhe të flenë gjumë. Në të vërtetë, trui i njeriut është një organ që lodhet shpejt dhe ka nëvojë për qetësi.