Qeveria, pa strategji për “Kosovën e Re”

1 muaj më parë

Qeveria, pa strategji për “Kosovën e Re”

Qeveria e re, e udhëhequr nga kryeministri Albin Kurti, ende nuk ka ndonjë plan konkret se si do t’i qaset temës për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”.

Më 17 janar ishte planifikuar që mes Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë, me seli në Vjenë dhe Qeverisë së Kosovës të mbahej një seancë dëgjimore lidhur me dyshimet për shkeljet ligjore të bëra në marrëveshjen për ndërtimin e këtij termocentrali.

Mirëpo seanca është shtyrë për 30 prill, pas kërkesës së bërë nga qeveria e kaluar e Republikës së Kosovës.

Përfaqësues të shoqërisë civile i kanë kërkuar Qeverisë të tërhiqet përfundimisht nga kontrata me investitorin, shkruan Zëri.