Qeveria miraton planin për zbatimin e marrëveshjes së Uashingtonit

1 muaj më parë

Qeveria miraton planin për zbatimin e marrëveshjes së Uashingtonit

Qeveria e Kosovës ka miratuar planin për zbatimin e marrëveshjes së 4 shtatorit në Uashington, për normalizim ekonomik ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Zëvendëskryeministri Driton Selmanaj ka thënë se për secilën pikë është bërë një përshkrim ku do të shërbej për t’i njoftuar partnerët për arritjen.

“Kjo marrëveshje përfshin obligimet e disa institucioneve. Duke qenë që për shumicën e pikave ka pasur diskutime të mëhershme për secilën pikë është bërë një përshkrim i shkurtër dhe kjo do të shërbejë për t’i njoftuar partnerët për arritjen”, ka thënë ai.

Kosova dhe Serbia kanë nënshkruar Marrëveshje ekonomike me ndërmjetësimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shtëpinë e Bardhë në Washington.