Prijësi i Kuvendit të Dheut, djali që lindi në qeli

3 vite më parë

Prijësi i Kuvendit të Dheut, djali që lindi në qeli

Ai ka qenë një prijës që theu trupat osmane e më pas ato serbe, e megjithatë historia e tij ka mbetur gjithmonë e mjegullt.

Nuk dihet se përse gjithmonë për të është folur jo thjesht pak, por edhe është anashkaluar, apo fshirë nga momente të caktuara historike.

Ai ishte një djalë që lindi në qeli, sepse babai dhe nëna e tij ishin të burgosur pas pjesëmarrjes në disa kryengritje antiosmane të kohës.

Kështu nisi jeta e tij, e po ashtu vazhdoi e tejmbushur me beteja të mëdha për çështjen kombëtare.

Familjen ja masakruan, shtëpinë ja dogjën disa herë si hakmarrje për humbjet që u shkaktoi osmanëve e më pas serbëve.

Tentuan ta joshnin me para e pushtet, por e ndalën veç me tradhti.