Pozicioni i duhur i gjumit për 9 probleme të ndryshme shëndetësore

4 vite më parë

Pozicioni i duhur i gjumit për 9 probleme të ndryshme shëndetësore

Një gjumë i mirë është një nga gjërat më të rëndësishme kur bëhet fjalë për shëndetin e njerëzve.

Pozicioni i duhur i trupit është vendimtar për përmirësimin e mirëqenies së përgjithshme. Prandaj, për të përmirësuar kushtet shëndetësore, më e rëndësishme është gjetja e pozicionit të duhur se sa të përqendroheni vetëm në orët e gjumit.

Më poshtë jepen 9 pozicione gjumi, të cilat mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni disa çrregullime

Dhimbje prapa shpine
Ju duhet të shtriheni në anën e pasme dhe të vendosni një jastëk nën gjunjë.

Dhimbje shpatullash
Pozicioni më i mirë për dhimbjen e shpatullave është që të shtriheni në anën e paprekur nga dhimbja me këmbë pak të ngritura

Probleme me Sinusin
Gjumi me kokë të ngritur, për të ndaluar bashkimin e mukusit në sinuset, është ajo që rekomandon Shkolla Mjekësore e Harvardit.

Dhimbje koke
Në këtë rast, rrethoni kokën me jastëkë për të shmangur këtë lloj problemi.

Dhimbje qafe
Dhimbja juaj e qafës do të zhduket nëse përdorni ndonjë mbështetëse shtesë për qafën.

Dhimbje në fund të barkut
Në këtë rast, duhet të vendosni një jastëk nën gjunjë për të shmangur harkimin e shpinës.

Presioni i lartë i gjakut
Sipas “Shkollës së Mjekësisë të Universitetit Ehime” presioni i gjakut ndikohet nga pozicioni i fjetjes. Ata pretendojnë se presioni i gjakut do të jetë shumë më i ulët nëse flini me fytyrën tuaj poshtë.

Problemet e tretjes
Nëse keni probleme me tretjen, fjetja në anën e majtë mund të përmirësojë këtë gjendje. Kjo është shumë e rëndësishme sepse pozicioni i stomakut është në anën e majtë të trupit. Kështu, gjumi i anës së majtë përmirëson proçesin e tretjes