Përgjigja e politikanit kanadez ndaj një konfrontuesi anti-mysliman po bën xhiron e botës

4 vite më parë

Përgjigja e politikanit kanadez ndaj një konfrontuesi anti-mysliman po bën xhiron e botës

AktivPress ” Një politikan në Kanada u bë viral në internet me reagimin e tij të qetë ndaj një konfrontuesi anti-mysliman gjatë një takimi elektoral.

Jagmeet Singh, 38 vjeç, kandidat për kreun e Partisë së Re Demokratike të Majtë (NDP), po fliste në një nga takimet e tij në Brampton të Ontarios, kur u shoqërua nga banorja lokale Jennifer Bush.

Gruaja pretendonte se Singh, i cili praktikon fenë indiane të Sikhizmit, ishte avokat i Ligjit të Sheriatit, ligji Islam.

“Ne e dimë se jeni në shtrat me Sheriatin”, tha Bush, duke ndërprerë Singh-in kur mori mikrofonin. “Ne e dimë se jeni në shtrat me Vëllazërinë Myslimane”, shtoi ajo.

Duke injoruar Bushin, Singh iu drejtua turmës duke thënë: “Ne besojmë në dashuri dhe guxim … Ne nuk duam të frikësohemi nga urrejtja. Nuk duam që urrejtja të shkatërrojë një ngjarje kaq pozitive … Pra, le t’i tregojmë njerëzve se si mund të trajtojmë dikë me dashuri. Ne ju mirëpresim, ne ju duam, ne ju përkrahim”, tha ai.

Incidenti, i cili u kap nga mediat e lajmeve Brampton Focus dhe u postua në faqen e tij në Facebook, përfundoi kur gruaja u sulmua pasi mbështetësit e Singh filluan të brohorisnin “dashuri dhe guxim”.

Në një deklaratë pas ngjarjes, Singh tha se ai zgjodhi të mos i përgjigjej pyetjeve të Bush sepse ai “nuk e pranoi premisën”.

“Shumë njerëz kanë komentuar se unë mund të thosha vetëm se nuk jam mysliman. Në fakt, shumë prej tyre kanë sqaruar se unë jam në fakt Sik”, tha ai, transmeton OraNews.

“Ndërsa unë jam krenar për atë se kush jam, me dashje nuk kam zbritur në atë rrugë sepse sugjeron se urrejtja e tyre do të ishte normale nëse isha mysliman”, shtoi ai.