Përbërësi i vetëm që eliminon herpesin në buzë brenda ditës

7 muaj më parë

Përbërësi i vetëm që eliminon herpesin në buzë brenda ditës

Herpesi është një nga gjërat më të neveritshme, që shkakton dhimbje dhe kruajtje. Ai kërkon relativish një kohë të caktuar për t’u shëruar. Është një lloj virusi që shfaqet zakonisht në mukozë ose lëkurë. Ka edhe një lloj herpesi simpleks që shfaqet kur jemi fëmijë dhe kemi një sistem imunitar të dobët.

Shfaqet në gojë apo brenda saj në formën e flluskave të bardha të mbushura me lëng. Për shkak se është një infeksion kërpudhor, ai mund të shkaktojë ethe dhe temperaturë 39-40 gradë Celcius. Krijon vështirësi në të ngrënë, dhimbje dhe kufizon lëvizjen e buzëve.
Ju duhet të jeni shumë të kujdesshëm me herpesin në buzën tuaj, pasi mund të shkaktojë shumë probleme, si zgjerimi e këtij infeksioni.

Shkaku kryesor i këtij infeksioni është pështyma e dikujt që ka virusin. Nëse bie në buzët tuaja, ajo mund të shkaktojë fillimin e herpesit. Mund të ketë gjithashtu infektim nga puthja e njerëzve që kanë virusin. Për trajtimin e këtij infeksioni ju duhet vetëm një përbërës.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të aplikoni pak alkool 70 gradë Celcius. Kjo është një metodë e thjeshtë dhe funksionon më mirë se kremrat antiviralë. Aplikojeni me një copë 4-5 herë në ditë dhe herpesi do të largohet brenda ditës. Pas kësaj përdorni pak vazelinë për t’i dhënë elasticitet buzës.