PDK kërkon shkarkimin e kryesueses së Kuvendit në Lipjan (VIDEO)

3 vite më parë

PDK kërkon shkarkimin e kryesueses së Kuvendit në Lipjan (VIDEO)

Në krye të kuvendit komunal të Lipjanit, Partia Demokratike nuk po e do Vlora Hajnunin.

Këta nuk janë të kënaqur se si kryesuesja po i udhëheqë seancat e këtij institucioni.

Ndërsa sipas Hajnunit janë asamblistët e PDK-së ata që po e pengojnë punën e saj, madje edhe për shkak të gjinisë.

E ligji për vetëqeverisjen lokale si dhe udhëzimi administrativ për procedurën e zgjedhjes së kryesuesit të kuvendit të komunës nuk ka rregulluar procedurën e shkarkimit të kryesuesit.

Sipas Ministrisë së Administrimit e Pushtetit Lokal në mungesë të saj me shumicë votash vendimet e kuvendit mund të aprovohen, përfshirë edhe shkarkimin e kryesuesve.

Lajme nga rubrika