Pamje të rralla: Si zhvillohej jeta në Kosovë në vitin 1965

6 muaj më parë

Pamje të rralla: Si zhvillohej jeta në Kosovë në vitin 1965

Një video e rrallë tregon se si zhvillohej jeta në Kosovë para 56 vjetëve.

Jeta e përditshme, puna, loja e dasma, shihen në këtë video të vitit 1965, e cila tregon menyrën dhe kushtet e rënda të kosovarëve në atë kohë.

Në pamje shihet jeta që bëhej në atë kohë në qytet dhe fshatra, deri tek mihjet e KEK-ut, ndërsa Kosova ishte vendi më i diksriminuar nga të gjitha shtetet në ish-Jugosllavi.

Pamjet janë xhiruar nga gazetari gjerman Karl Günter dhe mund t’i shihni në videon më poshtë./Magazina