PAK DREJTËSI, O NJERËZI

1 vit më parë

PAK DREJTËSI, O NJERËZI

Nga: Jakup Krasniqi

Pak drejtësi kemi aq më pak njerëzi
Kur lart na udhëheq ndonjë shpirtzi!

Ju përgjërohem thellë o miqtë e mi
Në këtë kohë të rëndë me pandemi!

Janë ca tipa të vegjël po dhe axhaminj
Ama drejtësinë ç’e bëjnë si pazarxhinj

Nuk lënë gjë pa bërë veç për një pronë
Kot i ndalon tani është bërë goxha vonë!

Sikur nata sikur dita për këta matrapazë
Pandemia po vazhdon për ta edhe cazë

Pak drejtësi për vete dhe për timin komb
Po nuk respektove tëndin je veç një snob!

Bletët në koshere të huaja përditë shkojnë
Mendojnë si mjaltin për vete ta grumbullojnë!

Tokën që e punuam në kohë të vështira
Përse e lamë krejt djerrë në kohë të lira?

Dijen e shkencën përse aq pak i duam?
Librat nga bibliotekat a thua ku i çuam?

Sallave të fitnesit të gjithë janë harlisur
Pa mend a thua ç’duhen muskujt e stisur?

Të hesht nuk dua drejtësi vargjeve kërkoj
Të lulëzuar atdheun tim thjesht e dëshiroj!

AKTIV PRESS