Osmani kujton Bytyçin: Liria mbetet e paplotë për aq kohë sa vrasjet politike do të jenë të pazbardhura

8 muaj më parë

Osmani kujton Bytyçin: Liria mbetet e paplotë për aq kohë sa vrasjet politike do të jenë të pazbardhura

Kryeparlamentarja Vjosa Osmani ka përkujtuar Ukë Bytyçin, ish-kryetarin e Degës së LDK-së në Suharekë në përvjetorin e 18-të të vdekjes së tij.

Osmani nëpërmjet një postimi në rrjetin social Facebook, Bytyçin e cilësoi si bashkëmendimtarin e bashkëveprimtarin e presidentit historik të Kosovës, Ibrahim Rugova.

“E kujtojmë familjarin e mirë e prijësin e urtë, i cili Suharekës e suharekasve ua dha modelin e prijësit guximtar e të vendosur, jo vetëm për organizimin e jetës paralele gjatë lëvizjes për pavarësi, në vitet ’90, duke qenë prijës i LDK-së në këtë komunë, por edhe për organizimin e luftës, duke marrë pjesë në organizimin e celulave të para të UÇK-së, dhe pas luftës, kur mori përsipër t’u printe qytetarëve të këtij qyteti në ndërtimin e jetës institcionale e politike” shkroi Osmani.

“Guximi e vendosmëria, urtia e fjala e peshuar e shndërruan Ukën në njeri të besueshëm për qytetarët e Suharekës dhe gjithë Kosovës. Së bashku me përcjellësit e tij, Bafti Bajramin e Bajram Bytyçin, ai u vra pikërisht sepse po i promovonte idealet për të cilat u sakrifikuan breza të tërë atdhetarësh: jetën e lirë e shtetin e konsoliduar, në të cilin respektohen liritë dhe të drejtat njerëzore, përfshirë edhe të drejtën e votës së lirë e të manifestimit paqësor, të cilat konsiderohen fundament i shtetësisë. Liria e vendit do të mbetet e paplotë për aq kohë sa këto vrasje politike do të jenë të pazbardhura”, ka shkruar Osmani./AKTIV PRESS/