Nga këto ushqime do të përfitoni vitaminat më të mira

6 muaj më parë

Nga këto ushqime do të përfitoni vitaminat më të mira

Mendohet se i ftohti i dimrit është arsyeja kryesore që fshihet pas gripit e sëmundjeve virale të stinës, por mesa duket të gjithë kemi besuar një gënjeshtër.

Nëse temperaturat e ulëta nuk janë shkaku kryesor i sëmundjeve, atëherë cila është arsyeja e vërtetë pas kaq shumë sëmundjeve? Përgjigja e vërtetë është mungesa e vitaminës D. Kjo shpjegon se pse kaq shumë njerëz sëmuren në kohën e dimrit. Sipas shkencës organet tona ruajnë vitaminën D. Gjatë pranverës dhe verës kur dielli është i fortë, ne jemi në gjendje të grumbullojmë vitaminë D, por kur këto rezerva shterohen, në dimër është e vështirë t’i zëvendësojmë e në këtë mënyrë, bie imuniteti i trupit.

Pra për të mbajtur sa më larg gripin duhet të përfshini në dietën ushqimore ushqime të pasura në vitamin D si:
vezë
Vaj peshku
Melçi
kërpudha
djathë
portokall