Nënkryetari i Kamenicës: Xhandarët serbë patën patrullime të përbashkëta me KFOR-in amerikan dhe turk

1 muaj më parë

Nënkryetari i Kamenicës: Xhandarët serbë patën patrullime të përbashkëta me KFOR-in amerikan dhe turk

Nënkryetari i Kamenicës Faton Jakupi tha se ka kontaktuar me KFOR-in menjëherë pas kalimit të xhandarmërisë serbe në Karaçevë të Kamenicës dhe se atë e kanë informuar se ka pasë patrullime të përbashkëta të KFOR-it amerikan, turk dhe të palës serbe.

Por, ai thotë se KFOR ende nuk është përgjigjur se pse është xhandarmëria serbe të futet në këtë pjesë të territorit të Kosovës, njofton Klan Kosova.

“Pas marrjes së informatës se Xhandarmëria serbe futet në territorin e Republikës së Kosovës, menjëherë kam kontaktuar me KFOR, konkretisht me LMT-rajoni Lindje dhe nga ta u informova se sot me datë 07.08.2020 paskan pas patrullime të përbashkëta : KFOR-i Amerikan, Turk dhe pala serbe”.

“Shqetësuese janë këto patrullime edhe nëse janë të përbashkëta. Nga kjo që u pa sot, kërkova takim urgjent me KFOR për të diskutuar dhe kërkuar që mos të përsëriten më këso ngjarjesh”.

Policia e Kosovës tha se ka dërguar njësite në këtë vend, por se nuk kanë parë xhandarë serbë aty duke shtuar se zona e Karaçevës është në mandatin e sigurisë së KFOR-it.