Në Turqi u mbajt konferenca “Historia dhe kultura ilire”

6 muaj më parë

Në Turqi u mbajt konferenca “Historia dhe kultura ilire”

Në kuadër të organizimeve për “Ditët e Kulturës Shqiptare në Turqi”, Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike-Qendra Kulturore e Kosovës në Turqi, në bashkëpunim me pesë shoqatat në Bursa, organizoj konferencën “Historia dhe Kultura Ilire”.

Në këtë konferencë përveç Engin Beksaç, ligjërues në universitetin “Trakya Universitesi” në Edirne, ishin të pranishëm edhe pesë kryetar të shoqatave, anëtarë te kryesisë së shoqatave, kryetarja e Lidhjes së Rinisë Shqiptare, në Bursa që ka themeluar Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike-Qendra Kulturore e Kosovës po ashtu edhe shumë bashkatdhetarë nga Bursa.

Në këtë konferencë u diskutua historinë e Ilirëve si populli i autokton në Ballkan, kulturën ilire si nder kulturat më të vjetra në rajonin e Ballkanit dhe në perëndim të Turqisë për historinë e Trojës./AktivPress/