Ndalet rryma gjatë operacionit, mjekët vazhdojnë punën me dritën e celularit

1 vit më parë

Ndalet rryma gjatë operacionit, mjekët vazhdojnë punën me dritën e celularit

Ndërsa po kryenin një operacion, mjekët brazilianë pësuan një situatë të vështirë. Energjia elektrike iku e ata u detyruan të përdorin dritën në celularët e tyre në mënyrë që të mund të vazhdojnë të punojnë mbi trupin e pacientit.

Ndodhi kjo në spitalin Maternidade Dona Evangelina Rosa në Teresina, që ndodhet në shtetin e Piaui në verilindje të Brazilit.

Të premten e 4 tetorit, spitali mbeti pa energji elektrike nga ora 1.30 në ora 18:00. Ajo iku për shkak të stuhive të stuhive që goditën këtë pjesë të vendit.

Gjeneratorët në spital nuk u ndezën menjëherë sepse sistemi nuk e kuptoi që shpërndarja e energjisë ishte ndërprerë.

Spitali tha si vijon:

“Pas pak ndërprerjes së energjisë në qendrën e operacionit, gjeneratori u ndez dhe ne vazhduam të funksiononim normalisht.”

Problemet e shpërndarjes së energjisë elektrike ekzistojnë ende në këtë pjesë të Brazilit, por spitali po funksionon falë gjeneratorëve.

Presidenti i Unionit të Mjekëve, Samuel Moreira Rego konfirmoi përmes mediave sociale se kolegët e tij po përdornin dritën në celularët e tyre në momentin kur ndodhi mosardhja e energjisë.

“Deri kur menaxherët do të lënë pas dore sistemin shëndetësor publik? Mjekët janë të mbingarkuar. Ata punojnë në stres për të shpëtuar dikë”, u shpreh Rego.