Më 2016 u importuan rreth 1.8 milion litra vaj palme

4 vite më parë

Më 2016 u importuan rreth 1.8 milion litra vaj palme

Viteve të fundit në tregun e Kosovës ka filluar me të madhe të importohet vaji i palmës i cili përdoret në përfitimin e bulmetrave të ndryshme si dhe gjatë përgatitjes së pjekurinave.

Nëse vaji i palmës përdoret për prodhimin e ushqimeve atëherë ai është kancerogjen.

“Gjatë vitit 2016 në tregun kosovarë janë importuar 1,859,554.96 litra vaj i palmës, në vlerë prej 1,517,752.39 euro”, kanë treguar për Telegrafin në Doganën e Kosovës. /Telegrafi/