Ky pritet të jetë zëvendësuesi i Gjuriqit në të ashtuquajturën Zyrë për Kosovë

1 muaj më parë

Ky pritet të jetë zëvendësuesi i Gjuriqit në të ashtuquajturën Zyrë për Kosovë

Marko Gjuriq të jetë drejtor i të ashtuquajturës Zyre Serbe për Kosovën edhe për ca kohë derisa të arrihet një marrëveshje për ambasadorin e Serbisë në Shtetet e Bashkuara.

Favorit për “pasardhësin” e tij në këtë pozitë është Petar Petkoviq, aktualisht ndihës i Gjuriqit në këtë zyre, thanë burime jozyrtare nga skena politike serbe për Danas, transmeton Klan Kosova.

Ata gjithashtu thanë se Vuçiq vendosi që Gjuriqi të ishte përfaqësuesi më i lartë diplomatik i këtij vendi në Ëashington “sepse ai ka shumë besim tek ai”.

Petar Petkoviq ishte zëdhënësi i Partisë Demokratike të Serbisë në kohën kur Vojisllav Koshtunica drejtoi atë parti.

Ai u largua nga DSS në tetor 2014, vetëm një ditë pasi Koshtunica e bëri atë.

Në ndërkohë, ai u bë anëtar i Partisë Progresive Serbe dhe ai ka kryer funksionin e ndihmësit të drejtorit të të ashtuqujturës Zyre Serbe për Kosovën që nga prilli i vitit 2016.