Kur Noli i binte fyellit ndërsa Shqipëria dergjej nga skamja

2 muaj më parë

Kur Noli i binte fyellit ndërsa Shqipëria dergjej nga skamja

Ish- kryeministri i Shqipërisë, Fan Noli, në vitin 1963  kishte mbajtur një fjalim në kishën “Shën Gjergji” në Boston të SHBA-ve.

Me sensin e humorit që kishte për t’i shpjeguar ngjarjet që kishte përjetuar, ai arrinte të shpërfaqte mentalitetin e popullit, por edhe të prijësve të tij.

Noli tregon se si kishte shkuar në Shqipëri dhe e kishte marr një fyell me vete nga dashuria që kishte për vendin e tij, shkruan AktivPress.

Por, kur kishte mbërritur në mëmëdhe, gjatë një dialogu me një të ri, ai e merr përgjigjen pse Shqipëria është në gjendje aq të mjerë.

Dëgjojeni rrëfimin e tij të plotë në këtë audioincizim./AktivPress/