Kur mundemi të mos e bartim maskën?

3 javë më parë

Kur mundemi të mos e bartim maskën?

Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja anti-COVID.

Me anë të këtyre masave bartja e maskës është obligative.

Por, poashtu është përcaktuar se kur mund të mos bartet maska.

Sipas vendimit të ekzekutivit janë tre raste:

11. Bartja e maskës duke mbuluar hundën dhe gojën është obligative, në të gjitha rastet përveç:

11.1.Gjatë ngasjes së automjetit vetëm apo me anëtarët e ngushtë të familjes;

11.2. Gjatë vrapit dhe çiklimit;

11.3 Gjatë ecjeve jashtë zonave të banuara dhe jo në grupe me më shumë se 4 persona të të njëjtës familje.