Kufizimi i qarkullimit ndikoi që sivjet të ketë më pak aksidente në trafik

2 javë më parë

Kufizimi i qarkullimit ndikoi që sivjet të ketë më pak aksidente në trafik

Periudha janar-gusht e këtij viti ka qenë më e mirë në Kosovë sa u përket aksidenteve në komunikacion.

Në këtë kohë, sipas të dhënave që i ka siguruar KOHA, nga 43 aksidente me fatalitet, krahasuar me periudhën e kaluar, ka pasur rënie prej 27.12% më pak këtë vit.

Kjo rënie e aksidenteve në komunikacion, sipas inxhinierit të komunikacionit Bekim Ahmeti, ka ndodhur për shkak të kufizimit të qarkullimit shkaku i pandemisë dhe mosardhjes së bashkatdhetarëve.

Sipas tij, nuk është që ka pasur patrullim më të shpeshtë të policisë dhe problemet e njëjta po vazhdojnë.

E në kuadër të “Javës së sigurisë rrugore” që po zhvillohet këtë javë, ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu, ai i Infrastrukturës, Arban Abrashi, dhe drejtori i Policisë, Rashit Qalaj, nënshkruan një deklaratë simbolike, ku u zotuan se do të ketë më shumë siguri në rrugë.

Drejtuesit e MPB-së dhe të Policisë kanë paralajmëruar shtimin e patrullimeve, ndërsa Ministria e Infrastrukturës shtimin e shenjave të trafikut.