Kufiri amerikan: Vdes fëmija i gjashtë emigrant në paraburgim

4 muaj më parë

Kufiri amerikan: Vdes fëmija i gjashtë emigrant në paraburgim

Një vajzë 10-vjeçare nga El Salvador vdiq në burgun amerikan vitin e kaluar, një rast i paraportuar më herët që çoi në numrin e fëmijëve të emigrantëve të njohur që kanë vdekur pasi u arrestuan nga autoritetet kufitare në tetë muaj.

Vajza kishte një histori të defekteve të lindura të zemrës dhe vdiq në shtator në një spital në Nebraska, thonë zyrtarët.

Emri i saj, kur dhe si ajo kishte hyrë në SHBA nuk janë zbuluar.

Ndërkohë, demokratët kanë kërkuar një hetim për vdekjet.

Presidenti Donald Trump është zotuar të rrëzojë imigracionin e paligjshëm në kufirin amerikano-Meksikë mes një rritjeje të numrit të njerëzve që përpiqen të kalojnë kufirin në muajt e fundit.

Ai ka kritikuar vazhdimisht demokratët për kundërshtimin e tyre ndaj planeve të tij për imigracionin dhe deklaroi një emergjencë kombëtare në shkurt të anashkalojë Kongresin dhe fondet e duhura për një mur të kufirit.