Kosovarët që kanë punuar në Zvicër nga kjo datë pritet t’i marrin pensionet

12 muaj më parë

Kosovarët që kanë punuar në Zvicër nga kjo datë pritet t’i marrin pensionet

Këshilli Kombëtar i Zvicrës ka vendosur që pensionet e sigurimit të pleqërisë dhe trashëgimtarëve dhe të sigurimit të invaliditetit t’iu kthehen kosovarëve që kanë punuar në Zvicër.

Ky vendim u mor pas dhjetë vjetëve ndërprerje, që mori 110 vota pro, 58 kundër dhe 2 abstenime.

Siç raportohet, për këtë marrëveshje nuk do të ketë referendum të dytë, por atyre do t’u takojë përsëri kjo e drejtë.

“Pensionet e para AHV dhe IV së shpejti do të kthehen në shtetin ballkanik.

“Marrëveshja do të vihet në veprim sa më shpejt që të jetë e mundur”, tha Zyra Federale e Sigurimeve Shoqërore me kërkesë të BLICK. Pritet të jetë 1 shtatori”, shkruan Blick.

Shteti zviceran ka ndërprerë marrëveshjen ekzistuese me Kosovën në vitin 2010, pasi që hetuesit të cilët po hetonin rastet e mashtrimeve me pensione ishin kërcënuar me vdekje.