Koncerni Peugeot Citroën blen Opelin

4 vite më parë

Koncerni Peugeot Citroën blen Opelin

Me blerjen e Opelit, koncerni PSA Peugeot Citroën synon të rrisë produktivitetin.


Koncerni  francez PSA Peugeot Citroën bleu koncernin Opel duke krijuar në këtë mënyrë një gjigant të ri në sektorin e prodhimit të automjeteve.

Blerja kushtroi 1.3 miliardë euro. Koncerni i ri do të jetë koncerni automobilistik i dyti më i madh në Evropë.

Shefi i koncernit francez PSA Carlos Tavares nuk la gjatë shpalljes së marrëveshjes ditën e hënë asnjë pikë dyshimi se blerja e Opel-it dhe Vauxhall-it, filiale të GM-së, është një vendim i mirë për të ardhmen. “Ne duam një kampion evropian që përbëhet nga kombinimi i një koncerni francez dhe një kompanie gjermane,” – tha Tavares.

Me blerjen e Opelit, koncerni PSA Peugeot Citroën do të rrisë produktivitetin, tha eksperti i automobilëve Ferdinand Dudenhoeffer një një intervistë me DW-në. Por në të njëjtën kohë priten masa të ashpra kursimi./DW