Kjo nënë e vë fëmijën në gjumë me një qepë, ja pse!

1 vit më parë

Kjo nënë e vë fëmijën në gjumë me një qepë, ja pse!

Gjithnjë, kur kemi qenë të sëmurë, mamatë kanë përdorur lloj-lloj mjekimesh popullore për të na shëruar. Edhe kur kemi pësuar ndonjë goditje, edhe kur jemi ftohur, zgjidhjen e kanë gjetur te qepa. Dhe kjo është arsyeja pse kjo nënë e ka vënë në gjumë fëmijën e saj me një kokërr qepe në krevat.

Përveç disa vitaminash dhe vlerash ushqyese, ajo ka edhe shumë përfitime mjekësore. Për shembull, lëkurat e qepës përmbajnë përqendrim të lartë të një flavonoli të dobishëm që njihet si: ‘quercetin’.

Qepët gjithashtu mund të veprojnë si një nxitës, për të qetësuar dhimbjet e fytit dhe veshëve.
Së fundi, veprimi i tyre ekspektorant ndihmon në largimin e mukusit që shkakton kollën e fortë.