Kelmendi: Grenell po lufton më tepër për ne se ne për vete

1 muaj më parë

Kelmendi: Grenell po lufton më tepër për ne se ne për vete

Ish deputeti i Kuvendit të Kosovës, Ramiz Kelmendi, ka thënë se Qeveria e re më të ardhur në ekzekutiv duhet t’i anulojë të gjitha vendimet e Qeverisë Kurti lidhur me reciprocitetin ndaj Serbisë.

“Kurti e bëri këtë për interesa të tij politike. Ky e ka vënë “mollën e sherrit” që t’i prishë marrëdhëniet në mes të LDK-së dhe AAK-së. Por ne duhet të jemi në një drejtim me SHBA. Sa më parë duhet të fillojnë negociatat që të përmbyllet pavarësia”, është shprehur Kelmendi, njofton Klan Kosova.

“Serbia ka me qenë shtet armik i yni. Richard Grenell na sheh më ndryshe nga që ne e shohim Kosovën dhe Serbinë. Grenell po lufton më tepër për ne se ne për vete. Kemi interes për anëtarësim në Kombet e Bashkuara. Amerika e ka bombarduar Serbinë për interes të Kosovës dhe në pa kurrfarë fuqie i dalim kundër asaj”.

“Ne duhet të bëjmë politikë që ta rrisim bashkëpunimin politik që nuk rritet pa pasë bashkëpunim ekonomik”.