Ju bien flokët? Ja si mund të parandaloni rënien e tyre

1 vit më parë

Ju bien flokët? Ja si mund të parandaloni rënien e tyre

Gjatë një periudhe shohim se flokët na bien më shumë se zakonisht. Menjëhere shqetësohemi dhe pyesim veten se nga çfarë e kemi.

Çfarë po ndodh? E kemi nga stresi? Apo nga fakti se kohët e fundit kemi rënë shumë në peshë?

Ajo çfarë po ju ndodh është krejtësisht normale. Dihet shkencërisht që rënia e flokëve lidhet me rënien e shpejtë në peshë. Dihet gjithashtu se rënia e shpejtë lidhet me stresin.

Studime të tjera thonë se sa më shumë peshë të humbisni aq më shumë ka gjasa të shtohet rënia e flokëve. Por si mund ta parandalojmë këtë?

Zakonisht njerëzit nuk marrin mjaftueshëm proteina gjatë kohës që mbajnë një dietë apo reduktojnë ushqimin.

Duke mos marrë proteina, trupi vendos ta dërgojë ku të dojë ai proteinat rezervë që ka.

E vetmja gjë me të cilën do t’ju duhet të bëni kujdes është ushqimi.

Duhen të konsumoni më shumë brokoli, spinaq dhe fruta si avokado dhe fiku.