Ja disa mënyra se si ta përdorni vajin e ullirit për gjëra që askush nuk j’ua ka thënë

2 vite më parë

Ja disa mënyra se si ta përdorni vajin e ullirit për gjëra që askush nuk j’ua ka thënë

Keni një shishe të vjetër me vaj ulliri në shtëpi? Mos e hidhni! Ka shumë mënyra për të cilën ju mund ta përdorni në shtëpinë tuaj. Zbuloni më poshtë se në çfarë:

Zbutës për mobiljet dhe për lustrim

Vaji i ullirit mund të shërbejnë si një lustër dhe një zbutës për mobiljet e drurit, dhe gjithashtu mund ta përdorni atë te këpucët e lëkurës për të ndihmuar në rikthimin e shkëlqimit të tyre, rivendosjen e përkuljes dhe mbrojtjen e lëkurës . Në të dyja rastet, filloni duke fshirë sipërfaqen me një sfungjer ose peshqir për të hequr pluhurin dhe grimcat. Lëreni që të thahet, dhe aplikoni një shtresë të lehtë të vajit të ullirit, fërkoheni për të lejuar që vaji të zhytet plotësisht në sipërfaqe.

Lubrifikant dhe mbrojtës për orenditë

Gjithashtu është një lubrifikant i shkëlqyeshëm dhe mbrojtës për metalin, që do të thotë se mund ta përdorni në mjetet e kopshtarisë dhe thikat e kuzhinës. Sigurohuni që të hiqni ndryshkun dhe thaheni para se të aplikoni vajin e ullirit, për të siguruar që sipërfaqja të jetë sa më e pastër. Ju gjithashtu mund ta përdorni vajin e ullirit si një lubrifikant ndërkohë mprehni thikat.

Pastrues për furçat e makeup-it

Vaji i ullirit është mjaft i butë për të hequr përbërjen pa mundim dhe gjithashtu mund të përdoret për të hequr kozmetikën, si dhe bojën, çamçakëzin dhe substanca të tjera ngjitëse.

Masazh

Colwell thotë se vajrat e ullirit me salcë mund të përdoren gjithashtu për masazh, ku njerëzit mund të shijojnë aromën e këndshme të përbërësve të shtuar si limon, portokall mandarinë dhe livando.

Kujdesi për kafshët shtëpiake

Njerëzit nuk janë të vetmit që mund të përfitojnë nga vaji i ullirit. Por mund të përdoret dhe te kafshët në shumë mënyra . Gjithashtu mund ta përdorni si vaj masazhues te vëndet ku kafsha juaj stëpiake është pickuar nga pleshtat me qëllim që të ndalohet irritimi i lëkurës. Por mund ti hidhni dhe disa pika vaj te ushqimi i qenit ose maces suaj për të ndihmuar në daljen e topave me qime që u grumbullohet në stomak.

Sapunë i bërë në shtëpi

Artizanët sipërmarrës gjithashtu mund të provojnë sapunin e vajit të ullirit. Sapunët e dyqaneve mund të jenë të shtrenjta dhe mund të përmbajnë aditivë të padëshiruar. Në shtëpi, prodhuesit e sapunit mund të kontrollojnë të gjithë përbërësit dhe kushtet e prodhimit në mënyrë tu përshtatet për nevojat e tyre.shije.al