Inati politik i serbëve të Bosnjës lë Kosovën pa Evropian

5 muaj më parë

Inati politik i serbëve të Bosnjës lë Kosovën pa Evropian

Janë përfshirë shumë palë. Janë përfshirë nivelet më të larta sportive e politike.

Por basketbollistët e rinj të Kosovës ishin në shtëpitë e tyre të enjten kur nisi kampionati evropian U-16, Divizioni B, në të cilin është dashur dhe duhet të marrin pjesë, shkruan sot Koha Ditore.

Kampionati evropian U-16 i basketbollit nisi në Sarajevë të Bosnjë-Hercegovinës, vend në të cilin kosovarët e rinj nuk kanë mundur të udhëtonin pasi nuk janë pajisur me viza.

Federata Ndërkombëtare e Basketbollit (FIBA) ka ushtruar presion që përfaqësuesja e Kosovës të pajiset me viza. Por në të njëjtën kohë FIBA ka lejuar që evropiani të nisë edhe pa Kosovën pjesë të tij.