Halil Matoshi: Fundi i Lojës, iku Lezja

5 muaj më parë

Halil Matoshi: Fundi i Lojës, iku Lezja

Qenka shk’putun edhe ni emën nga shporta e të artëve tanë, Leze Qena.

Në heshtje dhe në ni kohë plot zymtësi e derxhë…

Lezja që mbushte skenën me t’qeshunit me ftyrë e shpirt, sikur derdhë brilantinë.

Ni nga figurat identitare të Atdheut tonë, që çdo gjâ i kishte hije.

Sepse ishte Zojë me hije, e lindun për fron!

Arti i saj na e ka bâ dhimtën ma t’prâjshme e heqamen t’pērballueshme.

Pusho e qetë në paqen e pasosun Lezja jonë e Lojës.

Dritë loja!