Gjira reagon me një shkrim të gjatë, pas sulmit me motive raciste në Gjermani

1 muaj më parë

Gjira reagon me një shkrim të gjatë, pas sulmit me motive raciste në Gjermani

Këngëtarja ka reaguar ashpër pas sulmit që la të vdekur 9 persona.

Gijra tash e një kohë jeton në Gjermani së bashku me burrin dhe birin e saj.

Ngjarja e fundit kur një person vret 7 persona me motive raciste dhe në fund ‘shuan’ edhe jetën e tij ka ‘tronditur’ këngëtaren e cila ka reaguar me një postim.

“Pas 25 vitesh në të cilat unë tashmë jetoj në Gjermani, harroj që jam një fëmijë refugjat me prejardhje migracioni. Në vitin 1994 shpëtuam nga lufta e Kosovës për një jetë më të mirë … këtu gjetëm siguri, infrastrukturë, ushqim, punë, shtëpi. Pas vetëm 3 muajsh mësova gjuhën, por më duhet të them se “integrimi” nuk ishte gjithmonë i lehtë për mua. Kështu shpesh thoshte: “Nuk mund të luaj me të huajt. Ju nuk duhet të vini në shtëpinë time “. Një herë isha edhe tek dera dhe një nënë më tha me vrazhdë se nuk duhet të jem më me fëmijën e saj. Kam qarë shumë si fëmijë. Tashmë ajo ka lënë shenjën e saj në mua, duke provuar refuzimin që atë moshë të vogël në lidhje me identitetin tim… Unë kurrë nuk e dija se çfarë nuk kishte në rregull me mua dhe unë ende luftoj për t’u përshtatur ose “ndjehem e njëjtë” edhe sot. Më duhet të them që jam rritur në një fshat në Palatinate dhe jam e vetëdijshme që jo të gjithë gjermanët janë ksenofob. Por si nënë nuk mund ta kuptoj pse e mësoni fëmijën tuaj të “urrejë” kaq herët. ne ishim fëmijë … sot jam e vetëdijshme që kam një përgjegjësi të madhe për mënyrën sesi djali im i sheh qeniet njerëzore. Për mua, të hedhësh poshtë të tjerët për atë që janë, do të thotë të mos jesh në gjendje të pranosh veten. Nesër fëmija im mund të ishte një nga ata viktimat në Shishabar …. por unë kurrë nuk do të jem nëna, djali i së cilës vjen në shtëpi dhe më në fund më vret mua … pasi ka vrarë 11 persona të tjerë më parë … dhe pse?! Sepse ata ishin me origjinë të ndryshme. Është koha të zgjoheni ….. të ndaloni racizmin!” – shkruan Gjira në llogarinë e saj në Instagram. /Lajmi.net/

View this post on Instagram

Nach 25 Jahren in denen ich schon in Deutschland lebe, vergesse ich das ich auch ein Flüchtlingskind mit Migrationshintergrund bin. 1994 sind wir aus dem Kosovokrieg geflüchtet, für ein besseres Leben … hier fanden wir Sicherheit, Infrastruktur, Essen, Arbeit, ein zu Hause. Nach nur 3 Monaten lernte ich die Sprache, dennoch muss ich sagen, das mir das „integrieren“ nicht immer leicht gemacht worden ist. So oft hieß es:“ mit Ausländern darf ich nicht spielen. Du darfst nicht zu mir nach Hause kommen“. Einmal stand ich sogar vor der Türe & die Mutter sagte mir unsanft das ich nicht mehr mit ihrem Kind verkehren dürfte. Ich hab als Kind oft geweint. Es hat schon Spuren hinterlassen, so früh für seine Identität abgelehnt und herablassend behandelt zu werden …ich wusste nie was mit mir nicht stimmt & bis heute habe ich Mühe mich anzupassen oder „gleich zu fühlen“. Ich muss dazu sagen das ich in einem Dorf in der Pfalz aufgewachsen bin & mir bewusst ist, das nicht alle Deutschen ausländerfeindlich sind .. Dennoch kann ich es jetzt als Mutter nicht verstehen, wieso man seinem Kind so früh schon „Hass“ beibringt … wir waren Kinder …. heute ist mir bewusst, das ich eine große Verantwortung darüber trage, wie mein Sohn seine Mitmenschen sieht. Andere abzulehnen für das was sie sind, bedeutet für mich, sich selbst nicht annehmen zu können. Morgen könnte mein Kind eins dieser Opfer in der Shishabar sein …. aber niemals werde ich die Mutter sein, dessen Sohn mit 47 nach Hause kommt & mich zum Schluss abknallt … nachdem es 11 andere zuvor umgebracht hat … und wieso ?! Weil sie anderer Herkunft waren. Es ist Zeit aufzuwachen ….. stoppt Rassismus! Fick dich, AfD!

A post shared by Gjira (@gjirakajtazi) on