Fjalë të urta angleze: Miku në pushtet është mik i humbur

4 javë më parë

Fjalë të urta angleze: Miku në pushtet është mik i humbur

• Ai që shkruan e lexon, asnjëherë s’do të kërkojë lëmoshë.

• Ai që mban shishen e pijes dhe i dridhen duart, pi gjak, jetën e lotët e tij dhe të familjes.

• Ai që mungon e ka gjithmonë gabim.

• Ai që shikon lojën, sheh më tepër se lojtari.

• Ajo që dimë është një pikë, ajo që nuk dimë është një oqean i tërë.

• Betimet janë fjalë, fjalët i merr era.

• Çdo virtyt është midis dy vesesh.

• Ç’vlerë ka të nxitosh kur je në rrugë të shtrembër?

• Dashurinë falja gruas, besimin nënës.

• Dembeli aq ngadalë i bën hapat, saqë varfëria shpejt e zë.

• Deri 25 vjeç, fëmijët i duan prindërit, mbi 25 i qortojnë, mbi 30 u kërkojnë falje.

• Dinjiteti i politikës është të mos humbësh ndjenjën e së tërës.

• Dita ka sy, kurse nata ka veshë.

• Duke e detyruar njeriun të heshtë, nuk e kemi bindur.

• Fëmijët e vegjël thithin nënën, fëmijët e rritur thithin babanë.

• Fjala e dhënë, shigjetë e shtënë.

• Gjashtë orë gjumë për burrin, shtatë për gruan, tetë për të marrin.

• Gjumi i hershëm dhe zgjimi i hershëm të bëjnë të shëndoshë, të mençur e të pasur.

• Ha që të kënaqësh veten, vishu që të kënaqësh të tjerët.

• Huadhënësit kanë kujtesë më të mirë se huamarrësit.

• Inati të plak, e qeshura të rinon.

• I riu e kërkon rininë tek e papritura, i vjetri te zakoni.

• I rrituri mes fëmijësh do kohë të bëhet fëmijë, fëmija mes të rriturish bëhet shpejt burrë.

• Janë dy njerëz pa të meta, njëri ka vdekur, tjetri nuk ka lindur akoma.

• Jeta duhet të jetë një kërkim, zbulim dhe “gjuajtje” e përjetshme dhe pambarim.

• Jeta është një gjë e madhe, e përbërë prej gjërash të vogla.

• Jeta fillon në të ‘40-tat.

• Kujdesu gjithmonë që pasqyra në të cilën shihesh mos të të bëjë të skuqesh.

• Kur varfëria hyn për dere, dashuria ikën nëpër dritare.

• Martesa është shumë më tepër sesa katër këmbë të zhveshura në krevat.

• Miku që arriti pushtet, mik i humbur.

• Natyra na i ka dhuruar veshët, që vazhdimisht janë të hapur, dhe gojën – dhe gojën të cilën shpeshherë është mirë të mbahet mbyllur.

• Ndize qiriun e atij tjetrit por mos e fik tëndin.

• Në errësirë duhet dritë, në fatkeqësi mend.

• Nëna e mirë nuk pyet a dëshiron, por jep.

• Nëse do të pushosh gjatë, do të ndryshkesh shpejt.

• Ngul këmbë me duar të sigurta.

• Njerëzit e mençur mësojnë nga gabimet e huaja, të marrët nga të vetat.

• Njerëzit pushojnë së menduari kur pushojnë së lexuari.

• Sa më i vjetër violinisti aq më i ëmbël tingulli. /EO/