Fati i trishtë i shqiptarëve që më 1912 mbeten nën Serbinë

7 muaj më parë

Fati i trishtë i shqiptarëve që më 1912 mbeten nën Serbinë

Shqiptarët nën Serbi, sidomos ata që kanë jetuar në Kosovë dhe trojet e mbetura jashtë Republikës së Shqipërisë, kanë vuajtur jashtëzakonisht shumë. Kjo foto po qarkullon në rrjetet sociale dhe është botuar prej portalit FM Images.net.

“Beograd 1912. Shqiptarët në Burgun e Beogradit. Pas pushtimit të Kosovës nga Serbia në vitin 1912, me mijëra shqiptarë janë kapur robër dhe janë dërguar në burg në Nish dhe në Beograd. Pjesa më e madhe e tyre janë vrarë”, thuhet në shpjegimin e fotos-dëshmi.

Për më tepër shikoni këto fotografi dhe kuptoni fatin e trishtë të shqiptarëve të mbetur nën dhunën e përdhunën serbe.