Banorët një fshati afër Athinës dinin vetëm shqip

3 vite më parë

Banorët një fshati afër Athinës dinin vetëm shqip

The Journal Junior – Minneapolis më datën 31 gusht 1901 botoi artikullin e mëposhtëm.

Aty raportohet për fshatin e Salesit, vetëm 19 km larg kryeqytetit Athinë.

Artikulli citon mësuesin e shkollës së fshatit tek thotë që nxënësit nuk kuptonin asnjë fjalë në greqisht.

Jem në vitin 1901.

Korrespodenti i The Journal Junior – Minneapolis, raporton se në fshat flitej vetëm shqip dhe banorët e konsideronin greqishten si gjuhë të huaj.