ASPARK OWL nga 0-100 për vetëm 1.69 sekonda (VIDEO)

6 muaj më parë

ASPARK OWL nga 0-100 për vetëm 1.69 sekonda (VIDEO)

Makina më e shpejtë në botë është prezantuar në Dubai Motor Show këtë javë.

Një makinë tërësisht elektrike, Aspark Owl, është në gjendje që të arrijë shpejtësinë e 100 km në orë në vetëm 1.69 sekonda dhe për këtë jep garanci prodhuesi japonez i makinave, Aspark.

Mjeti elektrik lë pas kështu rivalë të tjerë si Concept Two i Rimac dhe Roadsterin e Teslas, që respektivisht iu duhen 1.85 sekonda dhe 1.9 sekonda për të arritur të njëjtën shpejtësi.

Owl, është prezantuar fillimisht si një prototip në 2017, por versioni final e bëri premierën botërore në shoun prestigjios të makinave në Dubai.

Përveç thyerjes së rekordit për arritjen e shpejtësisë më të madhe në kohë më të shkurtër, Aspark, po ashtu pretendon se kjo është e para makinë japoneze tërësisht elektrike, një supermakinë e vërtetë në të gjitha kuptimet.

Owl ose bufi, furnizohet nga bateri me jone litiumi dhe ka një fuqi prej 2012 kuajsh e karikohet plotësisht në 80 minuta.

Shpejtësia maksimale arrin në 400 km në orë dhe kjo e bën atë mes makinave të ligjshme më të shpejta në të gjithë botën.

Madje, presidenti i Aspark, Masanori Yoshida, thotë se kompania do të tentojë të vendosë një rekord botëror në garën e Nurburgringut në Gjermani deri në mars të 2020-ës.